Valoració de la Vaga

2019-05-13 10:03
Un cop finalitzada la vaga cal fer reflexió i autocrítica de com s’ha gestionat la vaga dels passats dies 7 i 8 de maig al SEM. 
 
Una vaga sempre afecta la butxaca dels treballadors/es, que ja venim d’uns anys de retallades i d’una davallada del nostre poder adquisitiu. 
 
Es van decretar un nivells mínims tan elevats que difícilment podien tenir repercussió en l’activitat de l’empresa. I els companys d’administració tenen afegit un control i pressió directa des de la direcció i diferents comandaments que cohibeixen el seu dret a l'exercici de la vaga. 
 
Per tot això ja sabíem que era una vaga de difícil seguiment. 
 
Erem conscients d’aquestes flaqueses i per això el nostre objectiu era plantejar una vaga més mediàtica que efectiva. Això sí que ho hem aconseguit. El ressò mediàtic ha estat molt important, s’ha visualitzat el conflicte a tots els mitjans de comunicació així com a les diferents xarxes socials. 
 
Hem fet una vaga responsable, no s’ha malmès cap vehicle, ni cap instal·lació, s’ha mantingut el nivell i la qualitat del servei, no s’ha boicotejat el sistema i allò que alguns veuen com un fracàs nosaltres ho veiem com un èxit, i així li vàrem transmetre al mateix President Torra al Parlament, qui va reconèixer la nostra bona fe i implicació i ens va transmetre la seva voluntat per trobar solucions. 
 
Han estat dies de molta feina a nivell sindical, reunions amb partits polítics, diferents federacions de sanitat, Departament de Treball, Departament de Salut, premsa, etc. Hi hem dedicat moltíssimes hores. 
 
També hem comès errors. Era el primer cop en 20 anys que arribàvem a fer efectiva una vaga i la gran majoria de nosaltres erem novells. Ens ha falta organització, donar més informació, buscar més estratègies, tenir una visió amb més perspectiva i no posar tant sentiment. Però tot això ens ha ajudat a crèixer, a aprendre, a cohesionar al grup i al Comitè i si ens cal tornar-hi en algun altre moment, ens ajudarà a millorar. 
 
Hem aconseguit que el Parlament ens donés la raó. Ara farà falta que l’executiu compleixi. No està tot fet i de moment la direcció va donant llargues a reunir-se amb la representació dels treballadors. Aquesta és una carrera de fons i de moment ens creiem guanyadors de la primera etapa. 
 
Seguirem lluitant per tal que apliqui el que ens han reconegut al Parlament, no defallirem i ens mantindrem en el nostre posicionament. 
 
Finalment agrair-vos a tots el vostre suport.  

© 2016 Rervats tots els drets.

Creat per Webnode