Reunió Extraordinària del CSS, temperatures elevades dins les cabines assistencials i de conducció

2017-06-20 23:42

 

Aquesta darrera setmana coincidint amb l’onada de calor que estem patint a les nostres zones d’influència hem rebut queixes de diferents treballadors alertant de les altes temperatures que s’assoleixen dins les cabines assistencials, que en ocasions superen els 41 graus Celsius de temperatura. Aquesta situació no es dona en totes les unitats, només en aquelles on els vehicles no es troben protegits mentre es troben en espera donat que no s’ha col·locat pèrgoles de protecció que minimitzin l’exposició directe al sol en les hores de màxim calor.

Per aquest motiu es va sol·licitar reunió urgent dreunió urgent del CSS el CSS (Comitè de Seguretat i Salut) per tractar aquest tema i buscar mesures de millora per minimitzar la situació, que pot comportar un risc de Salut pels treballadors, els usuaris i posen en risc la seguretat del pacient.

Aquesta reunió s’ha portat a terme, avui dia 20 de juny. Durant la reunió ens han comunicat que es preveu la finalització de la pèrgola de la base assistencial de Mataró per finals de setembre. La direcció territorial de la zona ha proposat que la unitat de Mataró (N-600) es traslladi de forma provisional durant les hores de màxima insolació a la base que l’empresa adjudicatària disposa per les unitats de SVB per tal de disminuir l’exposició al sol.

Donat que aquesta situació es dona a d’altres bases assistencials els delegats de prevenció han proposat diferents mesures a portar a terme fins a la solució definitiva.

Es realitzarà un petit estudi de totes les unitats pròpies per valorar les temperatures dins els vehicles per tal de buscar solucions a llarg termini. Aquest estudi consistirà en prendre les temperatures dins les cabines assistencials dos dies consecutius a les 12, 14, 16 i 18 hores, així com la temperatura externa i veure quines mesures correctives es poden portar a terme en els propers mesos.

 

Com tot aquest procés pot esser llarg i l’onada de calor ja l’estem patint els membres del CSS han acordat emetre unes recomanacions a seguir per aconseguir reduir les temperatures de les cabines de conducció i assistencials que es publicaran en breu.

 

Durant la mateixa reunió s’han tractat també els següents temes:

·      Manca d’informes d’accidents de les unitats del darrer trimestre. La part social ha fet constar la seva preocupació per l’augment d’accidents de trànsit que han patit diferents unitats en els dos darrers mesos. La persona responsable del Servei de Prevenció en aquests moments està de vacances, a la seva tornada es valorarà. La part social ha tornat a insistir en la dificultat que la resta de vehicles tenen per visualitzar-nos (rotatius i retolació  externa dels vehicles  pràcticament idèntica a serveis no urgents).

·      Els delegats de prevenció han sol·licitat informació sobre la col·locació del Rino-Chill a dues unitats de Barcelona amb la modificació pertinent i retirada d’un seient del vehicle, sense comunicació prèvia als delegats de salut.

·      Es sol·licita novament reunió de la comissió de reubicació amb caràcter urgent.

 

·      Es demana l’estat del grup de treball de violència ocupacional. Diuen que es reunirà en breu. Ens notifiquen la incorporació de Xavier Català al grup de treball i que aquest es reunirà durant el mes de juliol. No especifiquen dates.

© 2016 Rervats tots els drets.

Creat per Webnode