Resum sessió Ple del Parlament. interpelació al Govern sobre el transport sanitari i emergències mèdiques

2019-05-10 09:08
Ahir 9 de maig de 2019 al  matí els delegats de CCOO al SEM juntament amb un assessor de la Federació de Sanitat i d’altres membres del del CI vàrem poder assistir al Ple del Parlament, convidats per els diferents partits polítics amb qui ens hem entrevistat aquesta darrera setmana. 
 
A l’arribada al Parlament hem pogut parlar un moment amb el Molt Honorable President de la Generalitat Quim Torra, a qui hem pogut exposar breument el nostre sentiment després de les dues jornades de vaga, hem recalcat que els treballadors han exercit el seu dret a la vaga de forma responsable, no s’ha malmès cap vehicle ni cap instal·lació, el servei s’ha desenvolupat amb normalitat i hem mantingut l’assistència al ciutadà. Li hem demanat la seva implicació i mediació en el conflicte. Ens ha manifestat que ha parlat amb la Consellera, que era coneixedor de la situació i que apostava per una resolució del conflicte. El President ha estat present durant la moció, demostrant amb el seu acte la seva implicació, que hem agraït en finalitzar. 
 
El Parlament ha aprovat  per 123 vots a favor i 4 abstencions la moció presentada per la CUP amb esmenes per En Comú Podem, Ciutadants i PSC que insten al Govern a “Garantir que en la finalització del procés de negociació del Conveni Col·lectiu del SEM la proposta retributiva de la part ocupadora sigui com a mínim els increments aprovats al Decret Llei 3/2019 i els drets consolidats al Conveni Col·lectiu pels anys 2015-2017. Com a element de bona fe en la negociació col·lectiva, en compliment de l'esperit, i la finalitat de l'article 6 del Conveni Col·lectiu del SEM, amb el rebut de salaris del mes de juny i per cada mesada i paga extraordinària fins nou acord col·lectiu s'incorporà un "a compte" coincident amb l'increment establert al Decret Llei 3/2019” 
 
També han aprovat repetir durant aquest any l'informe de l'AQUAS sobre el model de transport sanitari integral, usant els mateixos ítems que el primer que es va fer, publicat el 31 de maig de 2016, sobre aplicació de l'actual model així com lliurar el nou informe a la Comissió de Salut del Parlament abans d'acabar l'any 2019.
 
Podeu visualitzar les intervencions aquí i els ´ideos de les votacions dels punts 10 i 11.
Agraïm a aquestes formacions polítiques el recolzament donat. Valorem positivament totes les gestions que els diferents delegats han realitzat aquesta darrera setmana que han permès arribar a aquests resultats. Des de CCOO tenim la intenció de mantenir el contacte amb els membres del Parlament a fi de poder seguir treballant per tots vosaltres. 
 
Adjuntem esborrany de la transcripcio de la sessio  
 
 

 

 

© 2016 Rervats tots els drets.

Creat per Webnode