Resum Reunió Comitè Intercentres 27 de setembre de 2016

2016-09-27 13:48

 

Aquesta tarda s’ha mantingut una reunió entre el Comitè Intercentres i la direcció de l’empresa.

La direcció fa una exposició del procés de retirada de la paga extra de Nadal de l’any 2012, recordant que va ésser conseqüència de l’aprovació del Decret Llei 20/2012 de 13 de juliol, i els posteriors pactes  a que varen arribar aleshores el comitè i l’empresa .

Ens comuniquen que  donat que els efectes d’aquesta llei no són aplicables des de l’1 al 14 de juliol del mateix any, el SEM farà efectiu l’abonament d’aquests 14 dies a la propera nòmina que sigui possible.

La part social comenta que hi ha dos judicis pendents sobre aquest tema, demà precisament hi ha el referent al 24,6% de la paga i resta pendent el que fa referència a la totalitat de la paga. La part social manifesta la seva intenció d’esperar la resolució d’aquesta part i agraeix que finalment acceptin el pagament de la part corresponen al període de l’1 al 14 de juliol, tot i que lamenta no ho fessin fa mesos quan ja s’havia sol·licitat i la normativa ho permetia, tal i com es va fer a altres empreses del sector.

Els representants de CCOO manifestem que donat no hi havia ordre del dia de la reunió, creiem important tractar d’altres punts molt candents que estan causant preocupació en els treballadors del SEM.

Per una banda manifestem que amb data 6 de juliol es va pactar amb la representació social que la data de publicació de la convocatòria del concurs extern seria el 26 de setembre de 2016, i que avui encara no s’ha publicat res. Demanem per quan tenen previst publicar la convocatòria, la direcció respon que ho farà amb la major brevetat possible, i els membres de CCOO li recordem que cal complir amb les dades pactades i esperem que ho faci amb el mínim espai de temps.

Des de CCOO també els demanem poder mantenir una reunió per tal de tractar els documents econòmics que se’ns va fer arribar el passat 2 de setembre, juntament amb la previsió del tancament del capítol 1 per l’any 2016. Els recordem que alguns punts del conveni, com el complement de major presència pels tècnics de coordinació i tècnics de logística depenen del tancament final de tot el pressupost del SEM i que per tant sol·licitem que ens facilitin la documentació referent al capítol 2 per tal de poder fer les valoracions adients.

Des de CCOO també els preguntem per la situació de les unitats que es van posar en marxa arrel de les mesures provisionals de la  reestructuració del Nou Model. El període de prova finalitza el proper dia 30 de setembre i el personal encara no sap que farà el dia 1 d’octubre. La resposta des de direcció és que s’ha pogut comprovar que les mesures provisionals han donat resultats positius i que la seva intenció és la de continuar amb aquestes mesures, tot i que no poden confirmar si hi haurà alguna modificació o no i que es reserven el dret d’informar ells mateixos als treballadors. Des de CCOO insistim en que queden 3 dies per finalitzar el període de prova i caldria que els representants en tinguéssim informació i els treballadors encara més. Els demanem que les contractacions es facin seguint els criteris de borsa de treball.

CCOO també sol·licita que posin en marxa el dispositiu informàtic de control  d’interrupció del 3.2, així com que es comuniqui al treballadors que ja han passat els documents de compensació que els correspon.

Restem a la vostra disposició.

Representants de CCOO al SEM.

© 2016 Rervats tots els drets.

Creat per Webnode