Resum reunió Comissió Borsa de treball del 5 d'octubre de 2016

2016-10-10 13:01

 

La Comissió de borsa de treball es va reunir el passat dimecres 5 d’octubre de 2016. La reunió es va obrir amb la proposta per part de l’empresa de realitzar un nou llistat d’antiguitats de treballadors, ordenats per dies de treball comptabilitzats. Proposen que el personal que pertany a la borsa de treball torni a presentar una sol·licitud amb les preferències de territori on volen treballar. Agruparien els territoris en:

·         Tarragona i Terres de l’Ebre

·         Barcelona amb Metro nord i metro sud

·         Catalunya Central

·         Girona

·         Lleida i Alt Pirineu

·         CeCos sala Barcelona, CeCos L’Hospitalet i CeCos Reus

 

Tornen a treure el tema que el personal només podria estar en la Borsa de treball de dos territoris més CeCos.

 

Des de CCOO els recordem que el funcionament de la borsa de treball ja està reflectit al document annex al Conveni Vigent, que va costar molts mesos consensuar aquest document i que per a nosaltres era un des tres punts bàsics per signar conveni. En aquest document de funcionament de borsa de treball nosaltres entenem que no es limita en cap cas els territoris on es pugui inscriure el personal.

 

Després d’un intens debat, la part de l’empresa decideix que traspassarà la decisió al Comitè de Direcció i ens donarà resposta. Des de CCOO no posem objecció a que ho traspassin però els demanem que no portin a terme cap contractació de llarga durada fins tenir una resposta i que aquesta s’hagi tractat novament amb la comissió de borsa. Fem així mateix incís en que considerem que en els darrers mesos i en un número determinat de casos no s’han seguit els criteris de borsa de treball i no hi estem d’acord.

 

Des de la part social reclamen que a Barcelona ciutat s’està penalitzant a un treballador no oferint-li les contractacions que li pertocarien segons criteris de borsa i que cal revisar la situació que s’està produint amb aquest treballador en concret. Des de recursos humans revisaran la situació i ens donaran resposta.

Des de la part social es reclama també quins criteris segueixen amb la borsa de treball de serveis especials, donat que quan no tenen personal en borsa cobreixen les contractacions agafant personal de la borsa general però sense seguir els criteris establerts, sinó uns criteris propis de la direcció d’aquest servei.

 

Des de CCOO es demana com es cobrirà la reserva de plaça de la Sots Cap Territorial de la Catalunya Central, sol·licitem es faci un miniconcurs intern amb provisionalitat de la plaça a cobrir entre el personal fixa, seguint així amb la dinàmica que es va seguir al mes de maig de 2015 amb la cobertura de les places de TTS de Barcelona per la cobertura de dues prejubilacions. La part de l’empresa diu no estar-hi d’acord donat que nosaltres mateixos no varem acceptar la realització d’un miniconcurs intern amb resultes definitives abans de la finalització de tot el concurs 2009. Es evident el perquè.

Després de debatre el tema volen acceptar el miniconcurs provisional però sense resultes. CCOO demana les mateixes condicions que per l’anterior miniconcurs provisional. Ho valoraran i donaran resposta.

 

Finalitza la reunió.

 

 

© 2016 Rervats tots els drets.

Creat per Webnode