Resum reunió amb la Direcció de l'11 de novembre de 2016

2016-11-12 13:29

Aquest divendres al matí, els membres del Comitè Intercentres ens hem reunit amb la direcció de l’empresa convocats pel Dr Estany amb el punt del dia: informació sobre el TSU.

A l’inici de la reunió ha comunicat que el nou gerent el Dr Sala s’incorporarà de forma efectiva el proper divendres dia 18 de novembre de 2016. Ell es mantindrà com a president de l’executiva i s’ha compromès a seguir la tasca que ha portat a terme durant aquests mesos.

Ens ha comunicat que estan treballant en uns nous procediments sobre el malat agitat conjuntament amb la resta d’equips que intervenen en aquestes situacions (cossos de seguretat: mossos d’esquadra, guàrdia urbana i policia local). Des de CCOO li hem demanat que comptin amb el personal assistencial de primera línea que viuen dia a dia aquestes situacions per elaborar aquests procediments operatius, i li hem recordat que en els últims procediments d’actuació en els pacients detinguts no es va comptar amb la nostra participació directa i al final qui patim les mancances dels serveis som el personal que va dins les unitats assistencials sense que les forces de seguretat ens acompanyin.

Ens ha informat que fa aproximadament un mes que han tornat a sol·licitar que se’ns reconegui com a personal essencial, el que repercutiria en temes tant importants actualment com la tassa de reposició, augment de les RLT, aplicació de determinats decrets,... Des de CCOO li hem recordat que portem sol·licitant aquest reconeixement des de l’any 2012 i que esperem se’ns reconegui de forma definitiva. Ha comentat que això també repercutiria en la estabilització de la plantilla estructural.

En referència a les unitats de reforç definitives del TSU, ens ha informat que encara no hi ha data d’implantació. Seguim sense les provisionals i es preveu que es pugui portar a terme a final de novembre. Ha comentat que s’està parlant amb centres externs, el que ens fa sospitar que les noves unitats seran totes concertades.

Ha comentat que hi ha temes de discussió oberts que s’aniran treballant amb la nova direcció tals com la descripció de les funcions específiques de les diferents categories professionals, el treball dels diferents equips multidisciplinaris, l’augment de recursos en la consultoria clínica de les centrals, la integració assistencial dels equips a la xarxa sanitària, millora en la integració dels processos assistencials, millora en el paper de les unitats interhospitalàries. Des de CCOO l’hem felicitat per els seus propòsits i per la tasca que ha desenvolupat en aquests mesos, però li hem recordat que nosaltres seguirem aquí, treballant per tal que s’assoleixin. També hem insistit en que el servei interhospitalari l’han malmès ells mateixos amb la gestió que n’han fet els darrers anys, el que ha comportat una davallada important en la qualitat que es venia donant d’aquest servei.

Ha parlat de seguir amb el procés de transparència que s’ha endegat aquest darrers mesos. Des de CCOO li hem agraït la millora de la informació que s’ha mantingut durant la seva direcció però hem fet pales el nostre malestar amb les directrius de l’últim mes i en que continuïn acceptant les negociacions i reunions amb els membres dels diferents OTS sense la representació de tots els sindicats representats a l’empresa, i amb la opacitat amb que s’està portant la convocatòria externa.

Ha parlat d’elements de millora del sistema que ens envolta, en la necessitat de treballar en l’atenció domiciliària, definint carteres de serveis, així com la creació i seguiment de comitès d’urgències i transport sanitari. Cal seguir treballant en els plans de contingència, així com definir els coordinadors sanitaris a cada centre hospitalari del territori.

Ha parlat del balanç de l’estiu de forma positiva tot i que no ens ha donat dades concretes i per tant no ho podem valorar des de CCOO. Esperem rebre aquestes dades en els propers dies fruit de la transparència que proclamen.

També ha parlat de la formació com un punt important a treballar, fomentant i potenciant als treballadors de la casa com a formadors especialitzats en l’àmbit de l’emergència. Des de CCOO s’ha recalcat la importància de que la formació del TES la realitzi el personal de la casa, remarcant el punt de qualitat que això suposaria.

Hem aprofitat per incidir en la importància de la situació en que es troben les bases assistencials recalcant que no son llocs on passem el temps mort, sinó punts necessaris per la nostra recuperació no només física sinó també emocional. Que no podem continuar en les condicions en que es troben determinades bases i que cal arreglar-les. No només cal que ens acullin  els centres sanitaris, cal que des del SEM tinguin clar que hem de trobar bases acollidores on poder restablir-nos després d’un servei complicat i emocionalment intens.

Des de CCOO també hem deixat constància que en els darrers dies han arribat resolucions d’incompatibilitat a alguns treballadors de la casa. Hem fet incís en que en les darreres reunions s’havia tractat el tema de la fidelització del personal i que la direcció havia parlat d’arribar a buscar un acord per tal de poder augmentar el percentatge d’hores de treball per mantenir la compatibilitat. Des de la direcció recorden que el tema incompatibilitats és un tema legislat i que tot i que hi estan treballant cal complir la normativa vigent. Des de CCOO ens mantenim en la postura que el tema incompatibilitat ha perjudicat greument al gruix de la plantilla i que els professionals als que se’ls aplica aquesta incompatibilitat opta per marxar del SEM el que provoca una pèrdua important de capital humà i professional dintre de la institució.

Finalment hem agraït al Dr Estany la tasca que ha portat a terme i la seva implicació els darrers mesos.

Des d’una altra secció sindical han demanat aprofitant que assistia a la reunió al cap del departament financer, si tenien previst l’abonament de la part restant de la paga extra del 2012. Han respost que estant pendents de l’autorització per part de la sindicatura.

Representants de CCOO al SEM

© 2016 Rervats tots els drets.

Creat per Webnode