Nota de premsa CCOO

2020-03-20 18:36

La greu crisi de sanitat pública provocada pel SARS-CoVID-2 està tenint un impacte molt important especialment en les nostres centrals de coordinació que s’han vist desbordats des de l’inici d’aquesta crisi. En els propers dies la sobrecàrrega començarà a afectar en les unitats assistencials que ja venien patint una situació de descobertura habitual en el darrer any. És per aquest motiu que els membres del Comitè Intercentres del SEM volem manifestar:

1.     No som coneixedors de cap Pla de Contingència específic pel Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya. Tot hi haver-lo sol·licitat no se’ns ha facilitat

2.     No es garanteix la protecció dels professionals del SEM, donat que tot i disposar encara de tot el material de protecció, s’han modificat els procediments d’actuació disminuint el nivell de seguretat ja sigui per no poder garantir que hi haurà EPIS més endavant o perquè les empreses adjudicatàries i concertades no disposen d’aquestes i no es pugui parlar de discriminació entre professionals.

En aquest context i en relació amb la darrera decisió de la Consellera de Salut d’incorporar personal jubilat i estudiants de darrer any de medicina i d'infermeria volem manifestar:

1.     El personal en jubilació anticipada o jubilats es troben en franja de grup de risc i conviuen la majoria amb població de risc. Fer-los incorporar a la nostra activitat on s’està reduint protecció és posar-los en risc i s’hauria de desestimar aquesta opció.

2.     Per accedir a treballar al SEM es demana una experiència de 5 anys per infermeres i 2 per els metges en serveis de Ucies o UCI . Recordem que en el nostre entorn treballem en unitats on treballen un metge, una infermera i un TES, en algunes unitats només infermeres i TES. Des d’aquí demanem que el personal sense experiència només realitzi tasques de suport donat la incorporació de personal sense experiència pot comportar situacions on sigui difícil assegurar la correcta atenció de la ciutadania.

 

Representants de CCOO al SEM

 

 

© 2016 Rervats tots els drets.

Creat per Webnode