Mesures exposició acústica del personal als vehicles SVA del territori

2018-02-18 18:44

El passat dijous 15 de febrer de 2018 es va procedir a petició dels delegats de prevenció les mesures acústiques dins un vehicle de territori. Aquesta visita es va realitzar conjuntament amb el Servei de prevenció propi, servei de prevenció d’ICESE, i dos delegats de prevenció. A Barcelona Ciutat ja s'havien portat a terme el passat 17 de gener de 2017 ( www.ccoo-al-sem.es/news/mesuraments-del-nivell-acustic-de-les-sirenes-des-del-interior-dels-vehicles/) 

L’objectiu era la valoració de l’exposició del personal assistencial als diferents  nivells de les senyals acústiques dins l’ambulància, tant a les cabines assistencials com a les cabines de conducció.

Des del servei de prevenció es va escollir la unitat S400 de Vilafranca del Penedès donat que és el vehicle que té més temps d’exposició real durant els darrers mesos, en el territori.

Es va realitzar diferents mesures amb els tres nivells de sirenes, l’ecològica o nocturna queda dins dels nivells de normalitat, per la qual cosa es van realitzar de les altres tres:
1. Dins de la cabina de conducció tres minuts amb finestres tancades i tres minuts amb les finestres obertes, els tres nivells de sirenes amb l’ambulància circulant i posteriorment el mateix dins d’un túnel valorant l’acústica de ressò.
2. Dins de la cabina assistencial es va realitzar les mesures dels tres diferents nivells de sirenes amb les finestres del davant obertes, tot circulant per carretera.

Dels tres tipus de sirena només hi va haver un to que superava els límits recomanables amb les finestres obertes. Restem a l’espera de l’informe definitiu per tal d’establir les mesures de millora a portar a terme.
La delegada de prevenció de CCOO va aprofitar la visita a Vilafranca per reiterar la petició al servei de prevenció la sol·licitud d’una font d’aigua per aquesta base, feta ja fa uns mesos.

 

 

© 2016 Rervats tots els drets.

Creat per Webnode