Actuacions pendents Seguretat i Salut.

2018-12-13 15:43

Aquest any 2018 des de el CSSL s’ha fet molta feina, i s’han aconseguit petits avenços que hem anat compartint amb tots vosaltres al llarg de tot el darrer any. podeu llegir +

Tot i la feina realitzada queden pendents les visites de seguretat programades des d’octubre a desembre, que han estat anul·lades de manera unilateral pel Servei de Prevenció per problemes de calendaris. 

Així resta per realitzar:

- Visita seguretat a les base assitencials de Hospital Trueta i helicòpter del Trueta, Llagostera, Arbúcies, Mataró, Sabadell, Rubí,  Cerdanyola, Viladecans,       Manresa, Sant Fruitós.

- Base Mollet VIR: pendent millorar zona de descans i aconseguir periodicitat diària de neteja de les instal·lacions.

- Base Mollet SVAi: canvi de sofàs i millorar la qualitat de la neteja, que toi i essent diària és deficient. 

- Base Botànica, Cornellà i Sant Vicenç dels Horts: s’han millorat les zones de descans amb el canvi de mobiliari malmès.

 El circuit d’incidències amb l’empresa adjudicatària d’aquestes bases no és operatiu. La neteja es fa de 5, 3 i 2 dies a la setmana segons la base, no acomplint el requeriment fet des d’Inspecció de Treball .

- Base de Vilafranca: també ha millorat la zona de descans. Queda pendent la zona comú amb canvi de sofàs, cadires, i resta de mobiliari deficient; nevera en males condicions. Queda pendent l'entrega d'un matalàs.  La zona exterior d’estacionament del vehicle segueix sense protecció de l'endoll, molt exposat a les pluges, pendent de desplaçar l’endoll a un punt cobert. 

- Bases de Barcelona. S'ha activat el circuit d’incidències amb l’ICS. Queda pendent canvi de sofàs de descans i millorar l’estat de les bases. Resta pendent la decisió des d’Inspecció de Treball després de les denúcies interposades per l’estat de les bases de Sant Pau, Numància, Guineueta i Manso.

- Resta pendent també l’estudi de control de temperatures tant a l’estiu com a l’hivern dels vehicles exposats al carrer a temperatures extremes també per requeriment d'Inspecció de Treball.

- CECOS. S´han repartit cadires noves i recolzament pels peus. S'estan fent mesures lumíniques per millorar la il·luminació nocturna i que no provoqui sensació de desconfort als treballadors/es de les diferents CeCos. 

- Resta pendent el canvi de rotatius a blau, ens consta que aquest últim mes han augmentat el nombre d'accidents, per sort sense haver de lamentar ferits greus entre el personal assistencial.

- Pendent solucionar i fer entrega dels EPIS, previst per l’estiu del 2018.

- El grup de treball per l'avaluació de riscos psicosocials ja porta sessions treballant i en breu es procedirà a les enquestes.

-Seguim sense respostes a nombroses qüestions del plec dels uniformes nous. Esperem tenir respostes durant la propera reunió ordinària del CSS.

 

Hem fet nombroses actuacions durant tot l’any, en moltes ocasions sense resultats per el constant bloqueig per part de la direcció. Aquest any hem interposat 13 denúncies a I.T que estan en curs, s’ha obtingut resposta a les interposades l’any 2017. Moltes de les millores assolides son conseqüència dels requeriments fets des d’Inspecció. En ocasions és molt esgotador la lentitud amb que aconseguim petites victòries, som conscients que queden moltes coses pendents, però seguirem treballant per aconseguir les millores que mereixem.

Podeu fer-nos arribar les vostres queixes i propostes a:  ccoo.sem@gencat.cat

 

 

© 2016 Rervats tots els drets.

Creat per Webnode