A proposit del Nou Gerent

2016-09-27 21:31

 A principi del passat mes de maig, el Director General del Catsalut, Sr. Elvira, va comunicar al Comitè oficialment el cessament del fins a les Director General, Sr. Francesc Bonet. Va remarcar la idea de transparència, com a principal motiu per iniciar un Concurs Públic per tal de trobar un nou Gerent en un curt període de temps (preveien que el procés duraria uns 45 dies). De manera temporal i per tal de continuar amb el dia a dia de l’empresa i assegurar el servei a la ciutadania el Dr Jaume Estany assumiria el càrrec de Direcció General en funcions, a més del càrrec que ja ostenta com a Vicepresident del consell d’administració del SEM.

Poques noticies més hem rebut des de llavors de manera oficial. Per comentaris de “Radio Patio” tenim coneixement que s’han presentat més de 140 candidats, entre ells grans coneguts de tots nosaltres, alguns d’ells amb incursions que hem patit en pròpies carns. Davant aquest nombre tant extens de candidats no ens sorprèn que la tria del escollit costi tant de decidir.

Els Delegats de CCOO al SEM, hem continuat treballant i negociant amb la direcció de l’empresa. Volem compartir que s’ha notat en els darrers mesos un canvi en la Direcció General, s’ha produït una escolta activa envers els representants dels treballadors, així com una preocupació compartida de com s’estaven portant a terme les coses. S’ha notat una clara voluntat de transparència i ganes de treballar conjuntament en una mateixa direcció.

El nou gerent tindrà davant seu el repte de millorar   el que anomenaven “Nou Model Millorat”, gestionant el Concurs públic més car de la Sanitat Catalana. Davant aquest repte tant versemblant, hom es pregunta en qui recaurà aquest repte i qui seria el millor candidat.

Qui més, qui menys ha fet alguna porra sobre “qui vindrà...” Potser serà algú de dins, que conegui  bé la casa i estigui capacitat, en aquest cas no caldrà explicar-li de que va el negoci, què és això de les emergències i probablement tindrà una idea preconcebuda del que ha d’esser un servei d’emergències. Però també tindrà relacions d’amistat o enemistat amb companys de feina que probablement influiran en les seves decisions.         

Podria esser algú totalment aliè, que requereixi d’un temps per familiaritzar-se amb l’empresa, conèixer bé el seu funcionament i entendre de que va el negoci. Senzillament un gestor econòmic al qui sols preocupi que els números i els comptes quadrin.

Podria ésser algú de fora, amb relació al món de la Salut, que conegui la feina que fem, i la valori. Algú sense idees preconcebudes, sense compromisos d’amistat i que lluiti per un Servei d’emergències Mèdiques públic i de qualitat.

Aquest és el perfil que volem els delegats de CCOO al SEM.

Som conscients que l’elecció no està a les nostres mans. Ni tant sols s’ha demanat l’opinió dels treballadors en aquest sentit. Tot i així estem segurs que vingui qui vingui, amb seguretat, el primer que ens dirà serà que “el principal actiu del SEM és el seu capital humà” i nosaltres li recordarem que ja portem la gens menyspreable xifra de set anys amb el sou congelat, que aquesta frase tant bonica l’han dits tots aquells que l’han precedit en el càrrec i que tots ells s’han caracteritzat per menystenir a la llarga l’opinió d’aquests treballadors que dia darrera dia es deixen la pell al carrer i als que tant admiren.

Aquell qui vingui ha de saber que els delegats de CCOO ens trobaran sempre de cara, defensant el sistema públic en el que creiem i li exigirem, com no pot esser d’altra manera que millori les condicions laborals de tots els nostres companys/es. I si durant la primera reunió ja ens avança una pujada salarial... s’haurà guanyat una part del nostre respecte. 

 

         

© 2016 Rervats tots els drets.

Creat per Webnode